Locke

lockeSi a Buried Rodrigo Cortés va tancar Ryan Reynolds en una caixa durant 90 minuts a Locke és Stephen Knight qui deixa Tom Hardy tancat a soles en un espai reduït durant una estona semblant. La diferència entre una i altre? Mentre a Buried tot està pensat per posar tens i emocional a l’espectador a Locke és l’immens treball de Hardy (i les veus que sentim via telefònica) el que ho aconsegueix.

Ivan Locke (Tom Hardy) és un jove amb una bona vida guanyada amb esforç. Té una gran família i és el millor en la seva feina. La nit abans d’un dels dies més importants de la seva vida rep una trucada que el porta a deixar-ho tot i que tindrà gran conseqüències.

Knight no ens dóna opció a triar, no sabem com passa res, amb prou feines ens podem situar geogràficament, en començar la pel·lícula ja ens trobem a dins del cotxe que serà l’únic escenari de la pel·lícula i amb Tom Hardy amb una increïble determinació que no perdrà en els 90 minuts intentant arreglar tots els problemes que la seva decisió ha causat. Un cotxe, una carretera de nit, un telèfon en mans lliures i un immens Tom Hardy són l’únic que necessita Stephen Knight per crear una atmosfera de nervis i tensió que ja voldrien moltes pelis amb molts més recursos i trampes.

També s’ha de reconèixer el treball dels actors que acompanyen Hardy. Qui va interpretar Bane a l’últim Batman de Nolan és l’únic actor que apareix en pantalla però la tensió de la peli no seria la mateixa sense les interpretacions vocals de tots aquells que l’acompanyen al llarg del trajecte. La intensitat de les reaccions et fan visualitzar perfectament el que escoltem a través d’un mans lliures. És, sense cap mena de dubtes, una pel·lícula que s’ha de veure en versió original, per molt bon treball que puguin fer els dobladors cal poder gaudir de la feina de d’Olivia Colman, Ruth Wilson i Andrew Scott.

He començat el post vinculant-la amb Buried (film més que correcte) i acabaré de la mateixa manera. Si bé la peli de Rodrigo Cortés ens posa en tensió però amb una situació força aliena a nosaltres (és difícil que ens segrestin i enterrin en un país estranger) a Locke la situació és tan quotidiana que ens podria passar a qualsevol i això la fa més tensa encara.

Locke és una d’aquelles pel·lícules que cal veure encara que només sigui per gaudir del gran treball de Tom Hardy.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s