Fast& Furious 7

ff7Si fa 14 anys algú diu que Fast&Furious seria l’inici d’una saga de 7 pel·lícules (de moment) amb resultats multimilionaris a taquilla i que convertiria els seus protagonistes en estrelles mundials segurament ens hauríem posat a riure. De fet el mateix Vin Diesel va estar a punt de deixar la saga per altres projectes en els quals confiava més. Aquesta setena entrega era interessant per diversos motius, per una banda veure com superaven el nivell de l’anterior entrega, veure com s’adaptaria James Wan a un gènere que li era desconegut i retre un sentit homenatge al desaparegut Paul Walker. En tots els punts Fast&Furious 7 aprova amb nota, l’espectacle està més que garantit, James Wan fa un magnífic treball darrere les càmeres i Vin Diesel fa un dels  tributs més sentits que s’han vist al cinema.

La pel·lícula arranca poc després dels fets de la sisena entrega, amb el germà d’Owen Shaw (Luke Evans) buscant revenja per la captura del seu germà. Als crèdits de la sisena ja vam veure com Deckard Shaw (Jason Statham) donava caça i captura a en Han (Sung Kan), fet que lligava cronologicament la saga i donava peu al futur enfrontament entre Shaw, Toretto i O’Connor (Statham, Diesel i Walker respectivament). Dominic Toretto es veu obligat a reunir el que queda del seu equip per plantar cara a l’amenaça que suposa Shaw.

El que va començar com una pel·lícula de carreres il·legals s’han anat convertint en una saga de pel·lícules d’espies al més estil James Bond. Les carreres ja són una simple anècdota a l’argument de Fast&Furious, cada entrega consisteix a salvar el món d’una amenaça més gran i pitjor que l’anterior fins a arribar a aquesta entrega on l’amenaça es torna personal. Que sigui personal no implica que no pugui ser més gran i millor. Si fa un parell o tres pel·lícules ens posàvem les mans al cap quan un cotxe passava per sota d’un camió en marxa ara se’ns fa normal veure com cinc cotxes salten en paracaigudes d’un avió. Fast&Furious ha aconseguit fer normals i acceptables coses que no permetríem a d’altres pelis. A més no enganya, l’escena de Jason Statham abans dels crèdits ja marca el camí i el primer enfrontament Diesel-Statham marca el punt d’inflexió, si acceptes el que passa prepara’t a gaudir la resta de la pel·lícula, si no t’ho creus aixeca’t i marxa de la sala.

ff7_facebook

La tragèdia de Paul Walker va marcar molt el rodatge de la pel·lícula però no afecta el desenvolupament de la pel·lícula. És obvi que amb ell la saga seguiria d’una manera diferent de com seguirà sense ell però no té repercussió a l’entrega que ens toca ara. Només al moment final de la pel·lícula on Vin Diesel recorda el seu company i amic es deixa veure el que significa per l’actor la desaparició de Walker, algunes escenes de la pel·lícula també serveixen com a homenatge però també funcionarien sense el tràgic fet, simplement formen part de l’argument però signifiquen més del que significarien normalment.

Fast&Furious està en plena forma i és una de les franquicies amb un públic més fidel (i nombrós). La desaparició de Walker provocarà un canvi en futures entregues però esperem que la pel·lícula pugui superar aquest fet i seguir endavant. De moment aprofiteu per anar al cinema i gaudir de l’espectacle que ens ofereix la setena entrega d’aquesta gran saga.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s