Misión: Imposible. Nación secreta

mi5_posterL’any 1996 Brian de Palma i Tom Cruise es van unir per adaptar Misión Imposible, una mítica sèrie de finals dels seixanta, al cinema. El resultat és un magnífic thriller d’espionatge que barreja de forma molt efectiva acció i intriga. Quatre anys més tard la saga fa un gir brusc en posar John Woo al capdavant del projecte. M:I-2 (Misión Imposible 2) és un despropòsit d’acció, càmeres lentes, coloms volant i exageració que quasi acaba amb la franquícia. Per sort 6 anys més tard J.J. Abrams va agafar les regnes i converteix Misión: Imposible III en un bon entreteniment on acció i argument es donen la mà i on Phillips Seymour Hoffman interpreta a un dels grans enemics de la saga. L’èxit de públic i crítica torna a donar ales a la saga i l’any 2011 és Brad Bird qui es posa darrere les càmeres de Misión imposible: Protocolo fantasma. Igual que amb la tercera entrega el director de Ratatouille, Los increibles i El gigante de Hierro sap combinar perfectament acció i intriga. Quasi 20 anys després de l’estrena de la primera entrega Tom Cruise torna a interpretar l’espia Ethan Hunt, aquest cop amb Christopher McQuarrie com a director a Misión: Imposible. Nación secreta i aconsegueixen crear la millor entrega de la saga després de la primera pel·lícula. De fet actor i director han coincidit més d’una vegada, McQuarrie va dirigir Cruise a Jack Reacher i va escriure el guió de Valkiria i Al filo del mañana, pel·lícules interpretades per Cruise.

Nación secreta comença on va acabar l’anterior entrega, amb Ethan Hunt buscant El Sindicat, una organització secreta responsable d’atemptats arreu del món. Aquesta vegada Hunt es troba amb inferioritat numèrica i de recursos, ja que el Senat americà ha decidit desmantellar la IMF (Impossible Missions Force).

mi5_a

A Protocolo fantasma ja havíem vist unes escenes d’acció espectaculars, cosa que només deixava dos camins a la franquícia, o fer-les més grans o fer un petit gir donant més importància a la intriga que a l’acció. Per sort s’ha decidit per la segona opció (a diferència del que va fent la saga Fast&Furious) i aquesta nova entrega sap dosificar molt bé escenes d’acció curtes però intenses amb un guió ben estructurat i amb girs interessants.

La pel·lícula manté l’interès durant les més de dues hores que dura, cosa molt complicada de fer avui en dia, i també és capaç de mantenir l’intriga de qui treballa per qui, qui traeix a qui i com serà capaç Ethan Hunt d’aconseguir complir la missió. Aquest canvi per afavorir el guió no fa perdre intensitat a les parts d’acció, la pel·lícula comença amb l’espectacular escena de l’avió que tots hem vist al tràiler, té una escena aquàtica que t’obliga a aguantar la respiració com fa el protagonista i la millor persecució de motos que he vist en molts anys al cinema. De fet aquest és un dels grans moments de la pel·lícula. La sensació de velocitat, perill i tensió que crea l’escena la converteix en una de les millors que s’han fet mai.

Per treure una mica de tensió la pel·lícula també manté el punt d’humor que J.J.Abrams va introduir a la tercera entrega i que tant Bird com McQuairre s’han encarregat de mantenir.

Mision: Imposible. Nación secreta és una molt bona pel·lícula, no només un entreteniment d’estiu com podíem pensar a primer cop d’ull. Sembla que mentre Tom Cruise aguanti tindrem Misión: Imposible per anys, de moment l’èxit d’aquesta cinquena entrega ja ha propiciat l’anunci d’una sisena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s