Què m’ha agradat aquest 2015 (del cinema que he vist)

Com sempre passa per aquestes èpoques és hora de fer un rànquing del millor (o pitjor) de l’any. Ja des de l’any passat que vaig decidir fer el rànquing a partir del que he vist aquest 2015, tant li fa si es va estrenar el 2015 com si va fer-ho el 1979.

mi5_poster10.- MISION IMPOSIBLE: ROGUE NATION (veure entrada)
Si ens saltem l’entrega de John Woo sóc gran seguidor de la saga. L’evolució que ha fet des del thriller que era la primera part fins a l’acció espectacular de la cinquena no ha fet baixar la qualitat de cap entrega. Conté una de les millors persecucions en vehicle que he vist en cinema.

9.- MARTE (THE MARTIAN) (veure entrada)
Matt Damon sol en un planeta durant la major part del metratge fot molta mandra però a l’hora de la veritat ens regala una de les pelis de l’any. Entretinguda, divertida i força interessant MARTE demostra la bona mà de Ridley Scott.

8.- KINGSMAN
Una de les sorpreses de l’any. El tràiler feia pinta entretingut però no ha acabat fent justícia a la pel·lícula. Entreteniment ben fet i acció ben resolta són les marques identitàries de KINGSMAN. Espero amb ganes una segona entrega.

ff77.- FAST & FURIOUS 7 (veure entrada)
Sóc molt fan de la saga. Exagerada, guió insuficient, acció sense sentit, etc. Tot el que algú veu com a punts dèbils de la pel·lícula per mi són les seves majors virtuts. Dues hores d’entreteniment sense pensar a vegades venen molt i molt bé. A més aquesta setena entrega tenia el punt emocional de ser el comiat del malaurat Paul Walker.

6.- LOCKE (veure entrada)
Amb LOCKE em passa el mateix que amb John Wick però encara pitjor. La peli es va estrenar el 2013 però no vaig descobrir-la fins aquest any. Amb un únic protagonista (un brillant Tom Hardy) i l’interior d’un vehicle com a únic escenari, la pel·lícula és un dels millors thrillers que he vist (i no parlo només d’aquest 2015)

5.- VENGADORES. LA ERA DE ULTRON
Si Vengadores ja em va semblar una gran pel·lícula, la segona part encara va més enllà. Un cop presentats tots els personatges a les entregues anteriors i amb prou criteri per presentar els nous, Vengadores. La era de Ultrón és més gran i més madura que la seva primera part.

wick_poster4.- INSIDE OUT 
La gran meravella de Pixar d’aquest any. Una pel·lícula que toca la fibra, emociona i demostra que l’animació no és només per nens. Amb un alt nivell visual però, sobretot, amb un magnífic guió INSIDE OUT és una de les meves pel·lícules de l’any.

3.- JOHN WICK (veure entrada)
A Estats Units es va estrenar el 2014, aquí encara no ha arribat (ni arribarà) però jo la vaig veure aquest any i això la converteix automàticament en una de les meves preferides de l’any. Amb Keanu Reeves com un assassí implacable la recerca de venjança, John Wick és una petita joia poc coneguda.

2.- STAR WARS VII: EL DESPERTAR DE LA FORÇA (veure entrada)
J.J. Abrams torna a posar la saga galàctica de George Lucas al lloc que es mereix. Obrint un nou futur per la saga però sense renegar de l’essència clàssica, el final d’any ens ha portat una de les pelis de la temporada.

1.- MAD MAX. FURY ROAD (veure entrada)
Per mi la peli de l’any. Reconec que era dels escèptics amb el remake del clàssic del mateix George Miller però el director em va demostrar com n’estava d’equivocat. Adrenalina pura durant dues hores

max_portada

Com no podia ser d’altra manera també m’he empassat molta merda aquest any. No faré un rànquing de les 10 pitjors però si us deixo les dues pitjors pel·lícules que he vist aquest 2015


2.- SEGON ORIGEN
(veure entrada)
Mals actors, males interpretacions, guió fluix i poc creïble, etc. És difícil decidir què fa dolenta la pel·lícula quan és el conjunt el que no funciona

1.- LEFT BEHIND (veure entrada)
Surt Nicolas Cage.
Amb això n’hi hauria prou per convertir-la en la pitjor de l’any però a sobre la peli és dolenta de collons. Un fulletó evangelitzador que fa vergonya pels altres.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s